top of page

Glutenallergi

Glutenallergi og glutenintolerance er en fødevareoverfølsomhed,
hvor man ikke tåler et bestemt protein – gluten - der især findes i hvede, byg og rug.
gluten.png

Kroppen - dvs. immunforsvaret - reagerer negativt, når der indtages glutenholdig kost og dette nedsætter kroppens evne til at optage føden ordentligt - herunder vigtige næringsstoffer som vitaminer og mineraler.

 

Rigtig mange almindelige fødevarer indeholder disse kornsorter.

Symptomerne på glutenallergi kan komme gradvist hen over årene, og opleves også meget individuelt. Nogle mennesker har svage symptomer og andre har kraftige.

Typiske symptomer er tarmluft, diarré, forstoppelse og oppustethed, men det kan også være træthed, uoplagthed, dårlig trivsel, blodmangel samt muskel- og ledsmerter.

Mere info

AllergiCare - uafhængige allergibehandlere

Kontakt

  • Facebook

Jylland 25 45 11 33 

Fyn 30 34 02 12

Sjælland 22 82 85 04  

bottom of page